KURUMSAL
SON DUYURULAR

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Saygı, Özlem ve Rahmetle Anıyoruz
10 Kasım 2023
Akademi Derneği ve Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nden “10 Kasım Atatürk'ü Anma” Etkinliği
09 Kasım 2023
"Atatürk ve Türk Demokrasisinin İnşası ve Pekiştirilmesi" Başlıklı Etkinliğimize Davetlisiniz
05 Kasım 2023
Akademik Bakış ile İsrail-Filistin Meselesi
29 Ekim 2023
29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 100. Yılı Kutlu Olsun!
29 Ekim 2023
Nörobilim Uzmanı ve Akademi Derneği Kurucu Üyesi Burçin ÜN, "Gençlik ve Bağımlılık: Bağımlılık İle Mücadele Etme Yolları" başlıklı eğitimi verdi.
Türkiye'nin birçok ilinden yoğun katılım gösteren ebeveynler ve gençlerimiz, bağımlılıkla mücadele etmede uygulanabilecek yöntemler hakkında farkındalık sahibi oldu.
Kıymetli Üyemiz eğitimde "Gençlik dönemi, bir gelişim ve çocukluktan yetişkinliğe geçiş dönemi olarak tanımlanıyor. Bu dönemde gençlerimiz, maalesef sağlıksız davranışlar geliştirme riski ile karşı karşıya kalıyor. Özellikle merak etme, özenme, arkadaş etkisinde kalma, yalnız kalma duygusu gibi durumlar, gençlerimizi bu dönemde bağımlılığa sürüklüyor. Bireyler, bağımlılık noktasına bir anda gelmiyor, aksine bu süreç adım adım ilerliyor. Bu adımlar bağımlılığın gelişmekte olduğuna dair ciddi ve önemli işaretler. Dolayısıyla söz konusu adımların takip ve kontrol edilmesi bağımlılığın başlamadan önlenmesi ve engellenmesi için kritik önem arz ediyor. Bağımlılığın önlenebilmesi için de bağımlılığın ne olduğunun çok iyi bilinmesi, bireyden başlayarak toplumda nelere sebep olabileceğinin çok iyi anlaşılmış olması ve bu bilgilerin uygun biçimde hedef kitleye aktarılması gerekiyor. Çünkü en iyi önleme ya da korunma yöntemi neyle mücadele ettiğimizi bilmektir." diyerek ebeveynlerimizi bilgilendirdi.
Akademi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt, "Bağımlılık, bireylerin birçok sebeple kullanmaya başladığı bir maddeye karşı duyduğu kontrol edilemez tüketme isteğidir. Zarar verdiği bilindiği ve anlaşıldığı hâlde bir maddenin kullanılması veya bir davranışın sürdürülmesidir. Bağımlılıkta temel ölçüt, bireye zarar veriyor olmasıdır. Ancak bağımlılık, en temelde sadece bağımlı olan bireyi değil, kendisi ile ailesini, akran ilişkilerini ve sosyal çevresini de doğrudan olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle toplumumuzun bağımlılığın farkında olabilmesi için bu faydalı sunumu gerçekleştiren kıymetli üyemizi tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.
Akademi Derneği'nin Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Esat Arslan, "Günümüzde teknoloji bağımlılığı dikkate alınması gereken bir konu. Teknoloji, hayatımızın vazgeçilmez bir parçası oldu. Ancak teknolojiyi yönetebiliyor muyuz yoksa teknoloji mi bizi yönetiyor? Bu konu hakkında paylaştığınız bilgiler için teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerinde bulundu.
Akademi Derneği'nin değerli Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ayhan Cankut, "Bağımlılıkla mücadele edebilmenin yollarını öğrenmek çok değerli. Bağımlılıkla mücadele edebilmek için paydaşlarla iş birliğinin artırılması ve proejelerin üretilmesi önem arz ediyor. Üzerimize düşen görev neyse her zaman hazırız." dedi.
Akademi Derneği Başkan Yardımcısı Fatma Yeşilkuş ise kıymetli üyemizin gerçekleştirdiği bu ücretsiz eğitim için kendisine teşekkürlerini iletti.